x
A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Zabpehely hatása

Zabpehely hatása

A zabpehely tartalmazza a zabszemekben lévő táplálkozás-élettani szempontból fontos alkotóelemeket, fehérjéket, élelmirostokat, természetes vitaminokat, és ásványi anyagokat. A zabpehely (nagylevelű) könnyen emészthető, csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását. Fogyasztása védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, stabilizálja a vércukorszintet, így hosszú ideig teltségérzetet biztosít.
A zabpehely jótékony hatással van: 
koleszterin, gyomor-, bél nyálkahártya, vércukorszint stabilizáló. Növény létére nagy a fehérjetartalma, regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert, ajánlott a zabpehely fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál, ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén, gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket. Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni. A zabpehely a rák megelőzését is elősegíti, oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak 
toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.