Termékek Menü
0

Sertéskaraj mézes körtével

Sertéskaraj mézes körtévelHozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 35 dkg sütőtök
  • 40 dkg nem túl kemény körte
  • 2 tasak gyorsrizs
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet sáfrány(os szeklice)
  • 8 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér

Előkészítés: A húst megmossuk, négy szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A körte húsát cikkekre vágjuk. A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint puhára pároljuk.

Elkészítés: A vajat felforrósítjuk egy lábosban, belekeverjük a mézet, és kis színt adunk neki. Hozzáadjuk a sáfrányt, elkeverjük, és rátesszük a körtét. Kis lángon, 8-10 perc alatt, egyszer megfordítva roppanósra puhítjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, és a húst megsütjük benne. Az olaj másik felén, külön edényben 3 percig pirítjuk a tökszeleteket. Megfordítjuk, rátesszük a gyömbért, és a tököt puhulásig sütjük. Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, mellé helyezzük a gyömbéres sütőtökszeleteket, és rá a húst. A tetejére pedig a mézes, sáfrányos körtét szedjük, szaftjával együtt.

A használt méz típusa a végleges ízt erősen befolyásolja, ezért javasoljuk, hogy használj jó minőségű mézet.

A recept forrása: mindmegette.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd vacsora haladó Méz receptek