Termékek Menü
0

Mézes csirkesült

Hozzávalók 4 adaghoz: Mézes csirke
  • 4 csirkecomb
  • 1 csirkemellfilé
  • kevés olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1/2 dl zöldséglé (kockából)
  • bors

Elkészítése: A csirkecombokat és a kettévágott mellfilét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajon átfogatjuk, közben az olajba egy hámozatlan fokhagymagerezdet dobunk.

Egy tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük a megpirított húsdarabokat, kevés sütőolajat öntve alá, mellé tesszük a fokhagymát. Meglocsoljuk a mézzel, ráöntjük a bort és a zöldséglevet. Fólia alatt 200 fokon addig pároljuk, míg a hús megpuhul, majd a fóliát eltávolítva, a besűrűrödött mézes borral locsolgatva pirosra sütjük.

Pirított burgonyával és párolt káposztával tálaljuk.

A mézbe keverhetünk szezámmagot is, még finomabb lesz. Ha a tepsit kibéleljük sütőpapírral, kevesebbet kell majd bajlódnunk a mosogatással.

A cikk forrása: mindmegette.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: ebéd mesterszakács Méz receptek