x
A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Mézes, aszalt gyümölcsös zabkása recept

A mézes, aszalt gyümölcsös zabkása kiváló reggeli vagy uzsonna lehet gyermekek és felnőttek számára is.

A mézes, aszalt gyümölcsös zabkása kiváló reggeli vagy uzsonna lehet gyermekek és felnőttek számára is. A hozzávalók megtalálhatóak weboldalunkon. Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, ami fontos lehet a rohanó hétköznapok tükrében. Ízlés szerint kislevelű- vagy nagylevelű zabpehely az alapja. 

Hozzávalók

300 g zabpehely

1 l víz

1 csipet só

200 g aszalt gyümölcs (vagy, ízlés szerint)

2 ek méz

Elkészítése

  1. Egy lábasba az 1 liter vizet feltesszük forrni egy csipet sóval.
  2. Amikor felforrt, belekeverjük a kislevelű- vagy nagylevelű zabpelyhet, és folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük, ami alatt  jól besűrűsödik.
  3. A tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és hűlni hagyjuk. (barack, füge, szilva, datolya, eper, áfonya, stb. ki mit szeret)
  4. Amint langyosra hűlt, körbe-körbe csorgatva belekeverjük a mézet is. Ha nagyon megkeményedne, kevés tejjel lazíthatunk rajta.

Bátran játssz az ízekkel az aszalt gyümölcs helyett lehet nyers gyümölcsöket, magvakat, reszelt csokoládét, diófajtákat is hozzáadni (fontos, hogy előtte puhítsuk tejjel, vágjuk pici darabokra)

Remélem ízleni fog Nektek is! 

Jó étvágyat kívánok! https://www.fittleszel.hu/zab

Csősz Tekla Olimpia