Termékek Menü
0

Mézes és mézből készülő receptek

Chia lekvár szederből Főzés nélkül is lehet lekvárt készíteni? Igen! Használd ki a chia mag ezen tulajdonságait és néhány perc alatt sűrű lesz a lekvárod. Friss egészséges lekvár percek alatt.
Citromos muffin chiával és mézes mázzal Kanadában a tél akár 4-5 hónapig is tarthat. A megfázás egyik népi ellenszere a citromos-mézes muffin, amely nem csupán tápanyagdús, de nagyon finom csemege is. A chia magok elterjedése óta több kísérletező kedvű szakács is kombinálta a tápanyagban dús magvacskákat a közkedvelt orvossággal. Ezt a receptet ők osztották meg a nagyvilággal.
Sertéskaraj mézes körtével Egy napon egy magyar szakácsnak elege lett a zsíros, nehéz ételekből. Hosszasan tanakodott, hogy milyen ételt készíthetne, ami elég laktató egy jó torkú vendégnek, de mégsem zsíros, mégsem tömény és mégis gazdag ízekben. Végül bement a konyhába és elhatározta, hogy valami olyat készít, amely méltó párja a magyaros finomságoknak és mind a sportolóknak, mind a gyári munkásoknak ízlik. A receptet aztán hosszasan tökéletesítette és végül közkinccsé tette. Türelmet igénylő fogás, viszont elképesztően finom! 
Mézes csirkemellfilé Ahogy a csirkemell elindult világhódító útjára, több édesszájú testépítő is megpróbálkozott a kedvencei összekombinálásával. Így született meg ez az étel, amely ideális jutalom egy kemény munkanap, egy nagy edzés, egy sikeres verseny után. Ha szeretnéd levenni a kedvesed a lábáról vagy csak egy kis kényeztetésre vágysz, okvetlenül próbáld ki!
Mézes, diós sajtsaláta A borok kedvelői előszeretettel fogyasztanak sajtokat a kedvencükhöz. Nem volt ez máshogy Párizs előkelő éttermeiben sem, ahol egy nap egy séf megelégelte, hogy sok vendég csak a sajtoskamrára kíváncsi és nem az ő főzőtudományára. Némi kísérletezés után egy nap a betérő és bort kérő vendég elé állt és sajt helyett ezt az ételt tette le elé. A vendég, aki nem mellesleg híres újságíró volt, kis tűnődés után végül megkóstolta az ételt, nyelt egy nagyot és elővette jegyzetfüzetét. A többi már történelem, mivel vendégünknek hála ez volt az a nap, ami óta nem létezik igazi borvacsora mézes-diós sajtsaláta nélkül.
Mézes csirkesült A mézes csirke egy olyan étel, ami párhuzamosan fejlődött ki Kínában és a germán erdők mélyén. A két kultúra kevésben jutott egyezségre, de ezen kevesek között szerepel a mézes csirke iránti olthatatlan rajongásuk. Azonban míg a kínaiak az édeset a savanyúval ötvözik, a német területeken az elegánsabb, letisztultabb mézíz terjedt el. Mi elhoztuk nektek a németek receptjét egy igazán magyaros fordulattal.