Termékek Menü
0

Málnás túródesszert chia maggal

Málnás túródesszert chia maggal Egy győztes recept! Egyik kedves vásárlónk ezzel a receptel nyert meg egy versenyt. 

Hozzávalók:

1. A málnás alaphoz: 30 dkg friss vagy fagyasztott málna, 1 evőkanál citromlé, ízlés szerinti mennyiségben cukor, nádcukor xilit vagy más édesítőszer, 3 teáskanál chiamag.

2. A túrókrémhez 2 dl natúr joghurt, 3 teáskanál chia mag, 25 dkg túró (lehetőleg a lágyabb krémesebb fajtából) fél citrom leve, egy kis vanília, és ízlés szerinti mennyiségű édesítő anyag.

Elkészítés:

A túrókrémhez a joghurtba beáztatom a chiamagot.

A málnát, ha fagyasztott kiolvasztom, ezután úgy járok el vele, mint a frissen szedett málnával: megöntözöm az 1 evőkanál citromlével, hogy a színét jobban megtartsa, rászórom az édesítésre használt anyagot, alaposan elkeverem (nem baj, ha kicsit törik a málna) majd hozzáadom ehhez is a chiamagot. Mindkét masszát hagyom kb egy órát állni. (ezekben az anyagokban kicsit lassabban szívja magába a mag a nedvességet, mint a vízben)

Ezután rétegezve desszertes kehelybe töltöm. Azonnal fogyasztható, de a végleges állagát néhány óra állás után éri el, és az ízek is ekkorra érnek össze.

Tipp: A két masszát egybe keverve kellemes ízű süteménytölteléket készíthetünk. Semmi más nem kell bele, (főzött krém, vajkrém) nagyon szépen megáll a piskótában, másnap már a szeleteléshez is tökéletes lett az állaga, így frissen még kicsit nehezebb volt szeletelni.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Chia receptek