x
A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Lencseleves hússal recept

Lencseleves hússal recept A lencseleves hússal megbolondítva igazi egytálétel! Laktató, finom, és meghozza a szerencsédet ;)

Hozzávalók:

- 10 dklencse
5 dl sonkalé
- 50 dkg sertéscomb
- 1 ek olaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 dkg sűrített paradicsom
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 db sárgarépa
- 2 közepes szár zeller

Elkészítése:

  1. A lencsét beáztatjuk kb 1,5 órára.
  2. Olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a fűszerpaprikát. Rádobjuk a kockára vágott sertéscombot, és fehéredésig sütjük.
  3. Felöntjük a sonkalével és vízzel, belerakjuk a lecsepegtetett lencsét is. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, végül a feldarabolt zellerszárakat. További 20 percig főzzük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Húsos lencseleves - Fittleszel.hu