x
A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Lencsefőzelék - egyszerű, gyors, finom

Lencsefőzelék - egyszerű, gyors, finom

 

A lencse egyik fontos szereplője az újévi szokásainknak: a hagyomány úgy tartja, az új év első napján érdemes valamilyen formában fogyasztanunk.
A sok apró mag pénzbőséget jelent az előttünk álló évben. A lencsefőzeléket mi így készítettük el:

Hozzávalók, 6 főre:
- 200 g lencse (lehetőség szerint bio)
- 2 db babérlevél
- só 
ízlés szerint
1 közepes fej lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál graham-liszt

A lencsefőzelék elkészítése:

  1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap 40-50 perc alatt megfőzzük a sóval és a babérlevéllel együtt.
  3. Az aprított hagymát és fokhagymát megfuttatjuk olajban, majd rátesszük a lisztet, és kicsit megpirítjuk.
  4. A rántásra kevés hideg vizet öntünk, és besűrítjük vele a főzeléket.
  5. Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet a főzelékből.

Jó étvágyat hozzá!