Termékek Menü
0

Gluténmentes chiával töltött sült csirke

Hozzávalók 6 főre: Chiával töltött sült csirke

  • 1/2 csésze quinoa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej apróra vágott hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 csésze apróra vágott dió
  • 2 evőkanálnyi aprított zsálya
  • 4 darab aprított aszalt szilva
  • 1 csésze víz
  • 3 evőkanál chia mag
  • 2 kilós megtisztított,sütni való csirke

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Alaposan mossuk meg a quinoát, majd jól csöpögtessük le. Melegítsük meg az olíva olajat a serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát és a fogkhagymát,amit 3-4 percig dinszteljünk. Adjuk hozzá a diót, a zsályát és a szilvát, majd keverjük jól össze. Adjuk hozzá a quinoát egy csésze vízzel együtt. Forraljuk fel, majd lassú tűzön 15 percig főzzük lefedve. Amikor kész a quinoa, adjuk hozzá a chia magokat, keverjük jól össze,fűszerezzük meg sóval, borssal és kezdjük el megtölteni a csirkét. Használjunk néhány fogpiszkálót a csirke összetűzéséhez, hogy ne folyjon ki a töltelék. Kenjünk a csirke bőrére egy kis olíva olajat,így az szép ropogósra fog majd megsülni. Vegyük vissza a sütőt 180 fokra, majd további 70 percig süssük a csirkét. Tálalás előtt legalább 10 percig pihentessük a csirkét. Szolgáljuk fel friss vegyes salátával.

Elkészítési idő: 1,5 óra

Tartalomhoz tartozó címkék: Chia receptek vacsora mesterszakács