Termékek Menü
0

Gluténmentes chiás-csokis browniek

Hozzávalók 24 kockához: Chiás-csokis brownie

  • 2 teáskanál chia mag
  • 120 ml víz
  • 300 gramm édes burgonya megfőzve, pürésítve
  • 3 tojásfehérje
  • 3/4 csésze kókusz liszt
  • 1/4 csésze kakaó por1/4 csésze
  • 1/4 csésze darált mogyoró 
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze chia olaj
  • 100 gramm étcsokoládé

Keverjük össze a chia magot vízzel, tegyük félre, amíg a magok megszívják magukat. Pucoljuk meg az édesburgonyát, majd vágjuk kisebb darabokra. 15-20 percig pároljuk. Mikor már megpuhul a burgonya, pürésítsük.Olvasszuk fel a csokoládét gőz fölött. Adjuk hozzá a lisztet, a kakaót, a mogyorót és a cukrot, majd a chiás masszát a chia olajjal együtt. Óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Óvatosan simítjuk bele masszát egy 30x20 centis tepsibe, majd süssük 20 percig. Kockákra szeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő: 10 perc + 20 perc sütés

Tartalomhoz tartozó címkék: reggeli Chia receptek haladó