x
A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Fekete szezámos rizsgolyók

Hozzávalók 4 főre: Fekete szezámos rizsgolyók

  • 1 csésze rizsliszt
  • 1/4 csésze porcukor
  • 1 csésze víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 csésze fekete szezámmag
  • 1/2 csésze barnacukor

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A szezámmagot helyezzük be egy tálban a sütőben, pirítsuk 3-4 percig. Ha kihűlt, őröljük le teljesen por állagúra egy mixerben. Keverjük össze a lisztet a cukorral egy nagy tálban. Keverjük a langyos vizet a liszthez, majd jól dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a kis olajat is. Formáljunk kis golyókat a tésztából, amit rakjunk be a mikróba. Egy kis golyónak kb 40-50 másodperc kell, amíg elkészül. A kész golyókat forgassuk cukorba és aprított szezámmagba.