x
A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Fekete szezámos fagylalt

Hozzávalók 4 főre: Fekete szezámos fagylalt

  • 1/3 csésze fekete szezámmag
  • 2 csésze tej
  • 1 csésze cukrozott sűrített tej
  • 1 csésze rizsliszt

A fekete szezámmagokat pirítsuk meg egy serpenyőben olaj nélkül. 3-4 percig folyamatosan pirítsuk, amíg pattogó hangot nem hallunk. Ezután helyezzük a darálóba, ahol teljesen daráljuk le a szezámmagot. Ezután öntsük hozzá a tejet, a sűrített tejet, a lisztet, és folyamatosan kevergessük nagy lángon 4 percig. Ha kihűlt a massza, helyezzük egy edénybe, majd tegyük be a fagyasztóba. Ajánlott fagyasztás alatt kétszer, háromszor megkeverni a masszát. Legalább 4 órán keresztül fagyasszuk a fagylaltot.

Elkészítési idő: 30 perc + 4 óra fagyasztás