Termékek Menü
0

Chiás-fetás zöld mártogatós

Hozzávalók 4-5 adaghoz: Chiás fetás zöld mártogatós

  • 450 gramm fagyasztott zöldborsó
  • 1 csésze spenót levél
  • 1 evőkanál méz vagy agave szirup (elhagyható)
  • 1 teáskanálni friss citromlé
  • 1/2 teáskanál só és bors
  • 3 evőkanál fehér chia mag
  • 1 teáskanál chia mag olaj
  • Feta sajt ízlés szerint

Helyezzük az összes összetevőt a mixerbe és pürésítsük jól össze. Ellenőrizzük le az ízesítést, ízlás szerint adhatunk még hozzá sót, borsot vagy citromlevet. Tálaljuk kis tálkákban vagy kenjük kenyérre. A krém tetejére szórhatunk egy kis fetát. Legjobb, ha frissen elfogyasztjuk,de hűtőben tartva akár két napig is eláll. Használhatjuk zöldségek mellé mártogatósként vagy majonéz helyett is. Tipp: használhatunk friss zöldborsót is, ebben az esetben viszont öt percig főzzük lobogó vízben.

Elkészítési idő: 5-10 perc

Tartalomhoz tartozó címkék: reggeli Chia receptek könnyű