x
A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Bulguros paradicsomleves

A paradicsomból készült leves majdnem egyidős az európai kultúrában a konkvisztádorokkal, akik a mai Közép- és Dél-Amerika hegyeiből arannyal, csokoládéval és egy különös, óriási piros bogyókat termő növénnyel tértek haza. Sokáig úgy hitték, hogy a paradicsom nyersen nem is ehető, így amikor a piacon megvették, első dolgok volt levest főzni belőle. Amikor Törökországba került, a helyiek szívesen fogyasztották a bulgur mellé, majd egy kísérletező kedvű török vendéglős bele is főzte a bulgurt a paradicsomos lébe. Így született meg ez a finomság, amit most ti is megkóstolhattok.

Hozzávalók 4 főre: Bulguros paradicsomleves

  • 4 csésze alaplé
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 csésze bulgur
  • 1 csésze paradicsom
  • Citromlé
  • Tengeri só, bors
  • Egy kevés fetasajt

Fél csésze alaplevet forraljunk fel egy kisebb edényben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd így is főzzük további 5 percig. Fűszerezzük meg a levest,jól keverjük össze. Adjuk hozzá a bulgurt, fél percig folyamatosan kevergessük. Adjuk hozzá a maradék alaplevet és a paradicsomot. Főzzük alacsony lángon további 10-12 percig. Adjuk hozzá a citromlevet. Fetával megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Tartalomhoz tartozó címkék: Bulgur receptek ebéd haladó