Termékek Menü
0

Bulgur receptek

Bulguros csicseriborsó saláta

A bulgur és a csicseriborsó a Közel-keleti konyha két fő alapeleme. Ebben az ételben ötvözheted a kettőt és elhozhatod az otthonodba Kis-Ázsia elegáns életörömét és könnyedségét.

Meleg bulguros lencsesaláta

A keleti kultúrákban a saláta nem feltétlenül hideg vagy szobahőmérsékletű étel. Ezt a finomságot elkészítve ti is megtudhatjátok, milyen finom is tud lenni egy meleg lencsesaláta. És még milyen egészséges! 

A paradicsomból készült leves majdnem egyidős az európai kultúrában a konkvisztádorokkal, akik a mai Közép- és Dél-Amerika hegyeiből arannyal, csokoládéval és egy különös, óriási piros bogyókat termő növénnyel tértek haza. Sokáig úgy hitték, hogy a paradicsom nyersen nem is ehető, így amikor a piacon megvették, első dolgok volt levest főzni belőle. Amikor Törökországba került, a helyiek szívesen fogyasztották a bulgur mellé, majd egy kísérletező kedvű török vendéglős bele is főzte a bulgurt a paradicsomos lébe. Így született meg ez a finomság, amit most ti is megkóstolhattok.