x
A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Bemutatkozik a fekete rizs

A fekete rizst évszázadokkal ezelőtt " tiltott rizsnek" is nevezték, mert csak a nemesek fogyaszthatták akkoriban. Manapság Ázsiában főként tésztaételek, szusi és deszertek díszítésére használják. A nyugati konyhában még mellőzött fekete rizs egyike lehet a szuperélelmiszereknek.

A fekete rizs a magas antocianin tartalma miatt fekete. Ez az antioxidáns felel a cékla, vöröskáposzta, áfonya, piros paprika színéért is. Hántolatlan rizs, nagyon magas az aminosav, vas és vitamin tartalma. A fekete rizs szénhidrátban szegény, ám gazdag rostokban és olyan növényi anyagokban, melyek feveszik a harcot a szívbetegség és a daganatok ellen.Kutatások azt sugalják, hogy ez a sötét anyag nem csak a káros szabad gyököket semlegesíti, hanem az artériákat védi és megelőzi a daganatok kialakulásához vezető DNS- károsodásokat.

Zhimin Xu  élelmiszervegyész így nyilatkozott: "Már egy kanálnyi fekete rizsben több antocianin található, mint egy kanálnyi áfonyában, de emellett kevesebb cukor és több a rost, továbbá az E-vitamin is."

A fekete rizsnek erős diós aromája van,a főzési idejénél számítsunk nyugodtan 60 perc főzési időt

Tartalomhoz tartozó címkék: erdekes