x
A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

A hónap témája: Csoki és chia

Rengetegen rajongunk az édességért szerte a világon. Azt azonban kevesen tudjuk, hogy édesség és a csokoládé nem feltétlenül egészségtelen nassolnivaló. Egy kis kreativitással nem csupán finom, de egészséges deszerteket is készíthetsz belőle. Cikkünkből megtudhatod, hogyan ötvözheted a csokit az egészséges étrenddel.

 

Amikor azt a szót halljuk, hogy csokoládé a legtöbben máris párosítjuk az édes és barna finomságot a termetes pocakkal és a megugró vércukorszinttel. Ez azonban nem szükségképpen kötelező. A legtöbb csokoládé azért egészségtelen, mert tele van szintetikus cukrokkal, olyan tejporral, ami sosem látott tehenet, illetve különböző ételszínezékekkel és az emberi test számára emészthetetlen méreganyagokkal. Ezt a kotyvalékot fogyasztva szép lassan elfelejtettük, hogy mi is az igazi, hamisítatlan csokoládé.

Amikor a fehér ember megismerte a kakaót és először keverte azt össze nádcukorral egy olyan finomságot alkotott, amihez hasonlót a korban csak az arab népek ismertek. A gyarmatokon, ahonnan a kakaó származott azonban nem igazán termett cukor, így sokan inkább az ott is fellelhető datolya iránt kezdtek el érdeklődni. Napjainkra a datolyával ízesített kakaó ismét reneszánszát éli, mivel eltérően az emésztőrendszert megterhelő fehér cukortól, egy könnyű, a vércukorszintet jelentősen nem emelő csemege, amely jól illeszkedik a gluténmentes diétához és tökéletes édesítőszer a reforméletmódot kedvelők számára is.

A vegán életmód hívei nagyjából 20 évvel ezelőtt hívták életre a kókusztejből és mandulatejből készült alternatív italokat, amelyeket sokan datolyával és kakóval kevertek össze, így megalkotva a vegán kakaót. A chia mag 2000-res évekbeli felbukkanásával aztán egyre többen elkezdtek gondolkodni azon, hogy hogyan lehetne kihasználni a chia gélszerű állagát és újrateremteni mindannyiunk kedvenc csokoládépudingját immáron egészségtudatos alapokra. Angliában egy fiatal hölgy datolya helyett gyümölcsökkel kísérletezett, az alábbi videón az is látható, hogy milyen finomságot alkotott:

 

Amerikában a datolya hívei alkották meg a csokis vegán chiapudingot, amelynek létezik sötétebb és világosabb formája is. Állításuk szerint a világosabb chiapuding finomabb, ugyanakkor a sötétebb jobban emlékeztet a megszokott csokis finomságaikra.

Chia puding Chia puding

A bio kakaó és a chia mag használatával Te is elkészítheted a gyermekkorod kedvenceit úgy, hogy azok garantáltan ne tartalmazzanak vegyszereket, ne hízlaljanak és mégis teljes értékű reggelit, uzsonnát vagy desszertet nyújtsanak. Mindezeket megtalálod a webshopunkban. Lepd meg a családod velük!

Ha alkottál valamit, ami csokis és chiás, küldd el nekünk a receptet és egy fényképet a végeredményről. A legjobb recepteket közzétesszük az oldalunkon és értékes díjakkal is jutalmazzuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: erdekes